De koffer van je kleine

Het vakantieseizoen is hier en menig Nederlander maakt zich op om de hort op te gaan. Of dat nu met het vliegtuig of met de auto is, we gaan er weer eens lekker tussenuit om even op te laden. En dat doen we natuurlijk met het hele gezin. Maar wat nemen we mee voor het hele gezin, of specifieker gezegd: voor je kind? In deze blog zet ik wat tips voor je op een rijtje. Lees je mee?

Een eigen tas

Het is voor veel kinderen leuk en prettig om een eigen tas te hebben. Dan heb ik het in dit geval over de tas naast de koffer waar de kledij in zit. Met een eigen tas waar bijvoorbeeld speelgoed en dergelijken inzitten, betrek je jouw kleine heel erg bij het reisproces. En dat is voor kinderen heel leerzaam. Houd alle belangrijke items wel gewoon in je eigen tas, zoals reisdocumenten! Maar dat spreekt misschien voor zich.

Genoeg vermaak voor onderweg

In die extra tas van je kind kan je dus speelgoed stoppen en dat is sowieso een goed idee als je op reis gaat, zeker als de reis naar de plaats van bestemming zelf wat langer duurt. Je wilt immers je kind wel vermaakt houden tijdens die trip. Kijk samen met je kleine naar leuke items om mee te nemen, zoals speelgoed maar denk ook aan boekjes of eventueel puzzels en spelletjes. Let erop dat je ook niet te veel meeneemt, dat zorgt anders voor een hoop gesjouw.

De basis kledij

Uiteraard moeten er ook andere dingen worden ingepakt. Hier kan je jouw kleine ook bij betrekken, veel kinderen vinden dat wel leuk. Als je begint met inpakken, is het handig om kort vooraf nog even de weersvoorspelling erbij te pakken. Wat kleding betreft neem ik persoonlijk liever iets meer mee in het geval van ongelukjes, maar als er op locatie een wasmachine tot je beschikking is, hoeft dit wellicht niet. vaak kan kinderkleding bij een van de ouders in de koffer maar als je het fijner vindt als iedereen een eigen koffer heeft, kan dit uiteraard ook.

En de extraatjes

Vergeet natuurlijk ook de extra dingen die nodig zijn voor je kleintje niet. denk bijvoorbeeld aan zonnebrand voor de gevoelige huid, maar denk ook aan kinderbrillen, gewoon voor overdag of misschien juist moeten jouw kinderen nog een paar stoere kinder zonnebrillen. Dan moeten die uiteraard nog ingepakt worden. Met een checklist vooraf, houd je overzicht en weet je wat je nog mist als de koffers klaar lijken, zo kan je bijna niks vergeten.

Laat een reactie achter