De voordelen van zakelijk leasen

Steeds meer bedrijven en zzp'ers hebben een auto nodig om hun werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld om producten mee te vervoeren of om naar klanten toe te rijden. Vroeger moest je dan direct een dure bedrijfsauto kopen, maar tegenwoordig heb je gelukkig meer keuze. Steeds meer ondernemers kiezen namelijk voor een lease auto. Dit betekent dat ze maandelijks een vast bedrag betalen voor de auto, totdat de auto is afbetaald. Als échte ondernemer ben jij natuurlijk nieuwsgierig geworden, maar wil je wel meer informatie voordat je tot een aankoop overgaat. Geen probleem, want in dit artikel lees je de grootste voordelen van zakelijk leasen.

Je hoeft geen groot bedrag te spenderen

Laten we eerlijk zijn: het aankopen van een goede bedrijfsauto is behoorlijk prijzig. Niet alle bedrijven kunnen zo'n grote som geld in één keer missen. Het is dus niet zo gek dat steeds meer ondernemers voor een lease auto kiezen. Bij de aanschaf van zo'n auto hoef je namelijk niet in één keer duizenden euro's te betalen. In plaats daarvan betaal je een maandelijks vast bedrag. Door deze vaste termijnen wordt het ook gemakkelijk om de zakelijke lease bij te houden in de boekhouding. Zo behoudt je een goed financieel overzicht, en houdt je geld over om te investeren in andere belangrijke zaken.

Fiscale voordelen

Veel ondernemers twijfelen toch nog over het kopen van een lease auto. Eén van de belangrijkste redenen voor deze twijfels is omdat ze vrezen hun fiscale voordelen te verliezen. Hierbij kun je denken aan het terugvorderen van de btw, en het afschrijven van extra kosten. Maak je hierover vooral geen zorgen! Tijdens het lease contract ben jij namelijk economisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat de auto op naam van jouw bedrijf staat. Hierdoor kun je gewoon het btw-bedrag van de benzine terugvorderen in je aangifte.

Geen gedoe met onderhoud en reparaties

We weten allemaal hoe vervelend het is als je auto plotseling moet worden gerepareerd. Of wanneer er bij de jaarlijkse APK allemaal tekortkomingen worden gevonden. De reparatiekosten vallen namelijk vrijwel altijd hoger uit dan verwacht, waardoor je plotseling in één keer veel geld kwijtraakt. Bij zakelijk leasen is dit gelukkig niet het geval. De leasemaatschappij is namelijk verantwoordelijk voor het onderhoud en de verzekering van de auto. Dit betekent dat jij nooit voor onverwacht hoge kosten komt te staan. Het enige waar jij de verantwoordelijkheid over draagt zijn de benzinekosten.

Laat een reactie achter