Je balkon inrichten met balkon meubels

Als je alleen een balkon bij je huis hebt en geen eigen tuin, is het makkelijk om deze te vergeten. Soms wil je wel even buiten kunnen zitten, zonder echt ergens heen te hoeven. Dan is het fijn als je van je eigen balkon toch nog iets leuks kan maken. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg opties om het balkon gezellig te maken. Hier vind je tips om te beginnen.

Een tuinset voor het balkon

Er bestaan speciale balkon tuinsets. Deze zijn iets kleiner dan loungesets voor in de tuin en passen daardoor beter. Een tuinset balkon bestaat vaak uit een kleine tafel en twee stoelen. Wie iets meer ruimte heeft kan er zelf nog stoelen bij kopen, of kiezen voor een uitgebreidere set. Balkon sets kunnen bestaan uit verschillende materialen, ze kunnen dus ook verschillen in onderhoud. Het kan handig zijn om van te voren na te denken over hoeveel tijd je hieraan kwijt wilt zijn. Ook zijn er vaak kussens in verschillende kleuren, zo kan je zelf bepalen hoe je set eruit komt te zien.

Verschillende meubels combineren

Als je liever zelf je balkon meubels samenstelt, is er ook veel om over na te denken. Het is handig om eerst goed te meten hoeveel ruimte je op je balkon hebt. Zo weet je hoeveel meubels je kwijt kan en hoe groot deze kunnen zijn. Voor stoelen kan je gaan voor loungestoelen waar je op kan gaan liggen. Ook is er keuze uit wat rechtere stoelen, die beter bij een tafel passen. Voor tafels bestaan er meerdere opties, bijvoorbeeld een aluminium tuintafel, of juist van bewerkt hout. Door verschillende materialen te combineren in de stoelen en tafel kan je je balkon een bepaalde uitstraling geven. Je kan er ook juist voor kiezen om beiden van hetzelfde materiaal en kleur te kopen, zodat het lijkt alsof ze bij elkaar horen.

Kleur aan je balkon geven

Een klein balkon kan je zelf dus alsnog gezellig maken. Om het echt af te maken kan je nog wat extra’s toevoegen. Verlichting doet het altijd goed, er zijn producten om neer te zetten of op te hangen. Ook kan je wat meer kleur toevoegen, bijvoorbeeld in de kussens op de stoelen of wat plantenpotten met bloemen. Zo kan je je balkon helemaal naar eigen smaak inrichten. In de zomer kan je dan gewoon van de zon genieten bij je eigen huis. Met een kleine tafel en een paar stoelen kan je zelfs buiten eten.

Laat een reactie achter