Nieuwe freelance opdrachten vinden 

Als freelancer ben je afhankelijk van het aantal opdrachten dat je binnen kan halen. Het aantal opdrachten verschilt soms hevig per maand en daarmee dus ook je maandinkomen. Hierdoor kan je snel in de financiële problemen komen aangezien jij ook rekeningen zoals de huur moet betalen en ook boodschappen moet kunnen doen. Het is dus zoals je zelf al weet enorm belangrijk om voldoende opdrachten binnen te halen, maar dat kan best moeilijk zijn als je de gehele dag aan het werk bent, want het binnenhalen van nieuwe opdrachten kan simpelweg erg veel tijd kosten. Als jij als ZZP'er nieuwe opdrachten binnen wilt halen zonder dat het te veel tijd in beslag neemt, dan is het verstandig om dit artikel te lezen. Hier vind je namelijk meer informatie over het vinden van nieuwe opdrachten.

 

Laat een eigen website ontwikkelen 

Veel bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe freelancers om het team te versterken of voor het uitvoeren van tijdelijke opdrachten, maken hiervoor gebruik van het internet. Ze gebruiken dan bepaalde zoektermen om websites van freelancers te kunnen vinden. Het is dus erg belangrijk dat jij ook een website hebt, zodat je gevonden wordt door bedrijven die op zoek zijn naar freelancers. Het laten ontwikkelen van een website is een eenmalige kostenpost, maar het blijft belangrijk dat je goed vindbaar bent via zoekmachines. Daarom moet je maandelijks een bepaald bedrag in de marketing van je website steken. 

 

Maak gebruik van een platform 

Op het internet zijn tegenwoordig veel verschillende platforms zoals Younited te vinden. Deze platforms geven freelancers een gezicht op het internet zodat zij meer klanten kunnen ontvangen. Jij hoeft als freelancer alleen maar een account op een van deze platforms te maken en je profiel van informatie te voorzien. Vervolgens doet het platform al het werk voor jou en dat zorgt ervoor dat jij meer freelance opdrachten krijgt. 

 

Mond op mond reclame

Het is enorm belangrijk om je werk altijd goed te doen als freelancer want veel bedrijven en ondernemers staan onderling met elkaar in contact. Het kan dus best voorkomen dat jij door een opdrachtgever wordt aangeraden en dat je daardoor juist meer opdrachten binnen krijgt. Als jij je werk erg goed doet, dan is er zelfs een kans aanwezig dat een bedrijf of opdrachtgever jou in vaste dienst wil nemen. Je hebt dan wel meer zekerheden, maar niet elke freelancer zit daar op te wachten.

Laat een reactie achter